Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیروز خبری در فضای مجازی مبنی بر پیدا شدن جنازه یک مومیایی در آستان حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) شهرری منتشر شد که بازتاب‌های فراوانی به‌دنبال داشت.

ایران آنلاین /  همزمان با اعلام این خبر، یکی از رسانه‌ها اعلام کرد برخی از مردم محلی برخورد تیغ‌های بیل مکانیکی با مقبره رضا شاه را از نزدیک دیده‌اند. ساعتی پس از انتشار این خبر که گفته می‌شد مومیایی کشف شده متعلق به پهلوی اول است، روابط عمومی این آستان آن را صرفاً یک شایعه دانست و اعلام کرد، این منطقه در گذشته قبرستان بوده است و کشف جسد در این منطقه دور از انتظار نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران، کشف جنازه مومیایی شده در صحن شاه عبدالعظیم را محتمل می‌داند اما تأکید دارد کارشناسان میراث فرهنگی و پزشکی قانونی باید در این زمینه نظر نهایی‌شان را اعلام کنند.

شائبه پیدا شدن جسد مومیایی شده حتی به گوش «فرماندار شهرری» نیز رسیده است، تاجایی که «هدایت‌الله جمالی پور»، در خصوص این موضوع به «ایران»، گفت: دستور داده‌ایم صحت و سقم این خبر از سوی کارشناسان فرمانداری پیگیری شود.
بی اطلاعی میراث فرهنگی شهرری از کشف جنازه
مدیر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرری نیز با اظهار بی‌اطلاعی در خصوص موضوع، گفت: این خبر را هنوز از منبع موثقی نشنیده‌ام و هنوز از سوی متولیان آستان حضرت عبدالعظیم(ع) به این اداره اطلاعاتی داده نشده است.
«امیر مصیب رحیم‌زاده»، همچنین در پاسخ به این پرسش که متولیان آستان حضرت عبدالعظیم(ع) برای اجرایی کردن طرح توسعه از میراث فرهنگی استعلام گرفته‌اند، یا خیر، افزود: چیزی به دست اداره میراث فرهنگی شهرری نرسیده است، اما شاید استعلام از مقاطع بالاتر انجام شده است که ما اطلاعی از آن نداریم.
جنازه کشف شده متعلق به پهلوی اول است
این صحبت‌ها در حالی مطرح می‌شوند که خلیل‌آبادی، رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران از کشف مومیایی در حرم حضرت عبدالعظیم خبر داد و گفت: «این جنازه مومیایی شده در پی حفاری در قسمت غربی صحن شاه‌عبدالعظیم حسنی پیدا شده است.»
وی با بیان اینکه حفاری به‌دلیل پیدا شدن این جنازه مومیایی متوقف شده تا مسئولان مرتبط بتوانند بررسی دقیق‌تری داشته باشند، توضیح داد: برخی احتمال می‌دهند که جنازه متعلق به پهلوی اول باشد که به صورت مومیایی شده به تهران آورده شده و در حرم عبدالعظیم حسنی دفن شده است. خلیل‌آبادی با بیان اینکه جنازه متعلق به هر کسی که باشد به‌دلیل اینکه مومیایی شده جنبه میراثی دارد و باید حفظ شود، گفت: البته نظر نهایی را باید کارشناسان میراث و پزشکی قانونی بدهند که ببینیم که این جنازه متعلق به چه کسی است.
جسد کشف شده نیز باقی مانده از یک جسد طبیعی است
«مصطفی آجرلو»، مدیر کل روابط عمومی آستان حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) نیز با بیان اینکه در طرح در دست انجام، هیچ حفاری انجام نشده است، گفت: تنها با توجه به اجرایی شدن طرح توسعه، بخش‌هایی از زمین کنده شده‌اند، بنابراین در این شرایط و در چنین پروژه‌هایی معمولاً پیش می‌آید که با بقایای اجساد مواجه شویم.
وی افزود: جسد کشف شده نیز باقی‌مانده از یک جسد طبیعی است، هیچ جسد مومیایی در این منطقه به دست نیامده است، حتی چهره آن قابل تشخیص نبوده و شایعه پخش شده در خصوص بقایای این جسد صرفاً ساخته شده فضای مجازی است.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۱۹۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت روز گل محمدی و گلاب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خمین از ثبت جشنواره «گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم رویداد‌های گردشگری ملی کشور خبر داد.

علی مشهدی با اشاره به هویت و اصالت تاریخی شهرستان خمین افزود: گل محمدی و گلاب دو محصول راهبردی منطقه شهابیه در این شهرستان است.

او ادامه داد: با این پیشینه و با پیگیری اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان، اداره شهرستان خمین، شورای اسلامی و دهیاری روستای شهابیه این رویداد در تقویم رویداد‌های گردشگری کشور به ثبت رسید.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان خمین عنوان کرد: بر این اساس هر سال، این جشنواره در روز‌های نوزدهم تا بیست و یکم اردیبهشت ماه به عنوان «روز گل محمدی و گلاب» برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • بارش باران، نقش رستم را تعطیل کرد
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • راهیابی ماندستان به جشنواره رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال